#2 Våde Danmark blev til våde Tyskland

Vi vågnede kl. 6 til silende regn og torden. Vi ville helst ikke starte turen ud med at blive drivvåde, så efter at have tjekket vejrudsigten ud gentagende gange, besluttede vi os for at tage afsted fra herberget omkring kl. 10, hvor regnen så ud til at stilne af. Morgenmaden stod på havregrød og kaffe – og for Kasper cup noodles med oksekød.

Efter at have klappet herbergets gamle labrador farvel, begav vi os ud på vores 2. etape, som ville bringe os syd for den dansk/tyske grænse. Benene var udmærket oven på gårsdagens strabadser og med vinden i ryggen kom vi hurtigt til Rødekro, hvor vi gjorde et kort stop på McDonalds. Efter at have bestilt kaffe, burgere og pommes fritter – en skøn blanding og et fantastisk måltid for cykelryttere i øvrigt – tog regnen til. Det var perfekt timing!

Da det havde dryppet af, hoppede vi på cyklerne igen, hvor ruten stille og roligt tog os over grænsen og ind til Flensborg. Her tankede vi op på snacks og holdt frokostpause på en indisk restaurant og fik os et velfortjent måltid. Endnu engang var vi heldige, da regnen igen begyndte at sile ned, mens vi befandt os inden for. Vi er meget taknemmelige for de kopper kaffe mange af jer, der følger med, har været så søde at donere til os. Der blev gjort brug af dem på restauranten, hvor nogen fik mere for pengene end andre.

Inden vi satte os på cyklerne igen, besluttede vi os pga. det dårlige vejr for endnu engang at droppe teltet og tage en overnatning på hotel i Schleswig. Turen fra Flensborg til Schleswig bød på en masse små snørklede landeveje og ellers en del double track-stier i skov.

Pga. regnen blev cyklerne godt beskidte. Heldigvis, da vi ankom til Schleswig, kom vi forbi en CleanCarWash, hvor vi for 1 euro kunne få højtryksrens i 2 min. Det var perfekt at få skyllet cyklerne rene lige som vi skulle holde for dagen.

For 100 euro fandt vi et hotelværelse med plads til tre inkl. morgenmad. Det våde cykeltøj blev hængt til tørre på en hjemmelavet tørresnor på værelset, og efter et tiltrængt bad tog vi på italiensk restaurant og fik den spaghetti carbonara, vi havde snakket så meget om. Meget gæstfri betjening, hvor vi blev tilbudt sambucca-shots på husets regning. Vi giver den 10/10.

Dagen i morgen ser ud til at blive tør, og forhåbenligt kan vi nå ned omkring Hamborg. Måske bliver det også dagen, hvor vi for første gang på turen får brugt vores telte.